dilluns, de setembre 04, 2006

Seleccio espanyola amb 100% de pilotaris valencians

A les darreries d'aquest mes d'agost, la Federacio de Pilota Valenciana i l'Ajuntament de Valencia han anunciat el programa d'actes que s'enmarquen en el Dia de la Pilota Valenciana que es ve cel·lebrant al Cap i Casal des de fa ja 15 anys. Enguany, el cartell es mes atractiu que mai, ja que s'han programat una serie d'enfronatments entre diverses seleccions nacionals de reconegut prestigi. A partir de les 10 del mati desfilaran per la canxa de la Plaça de l'Ajuntament les seleccions de fallers, dels joves de l'Escola de Tecnificacio, la sub-21 valenciana i navarra, i com a encontre estrella: la seleccio valenciana contra la francesa. A priori podem dir que es un bon programa de pilota per al diumenge dia 17 de setembre que, de segur, reunira a un bon nobre d'amants del nostre esport nacional.

enPero enguany, que esta siguent un any polemic en l'ambit internacional el mon de la pilota (suspensions de mundial), han saltat les espurnes quan algun responsable ha decidit canviar-li el nom a la nostra seleccio nacional valenciana per passar a anomenar-la Espanya. I es que els dirigents no poden estar tranquils si no monten algun numeret per a cridar l'atencio, o es que la seua inoperancia com a gestors del bon funcionament de les questions federatives son tan nefastes que creen aquestos embolics. Alguns comentaris indiquen que aquest canvi de nom ha estat una desicio directa de la CIJB (Confederacio Internacional de Pilota a Ma) dirigida pel valencia Jose Luis Lopez.

I es que els espanyols (al menys aixo diu al meu DNI) som aixi. Els valencians tenim un esport que nosaltres mateixa em deixat morir i que a la vegada estem fent revifar, amb molt poc recolçament public cal recordar (exceptuant ajuntaments com els de Benidorm), ens muntem un equip de jugadors que despunten en les seues modalitats i tenim el petit detall d'autoconcedir-nos el nom de seleccio nacional valenciana per donar-nos una alegria, i ara resulta que som la seleccio espanyola perque a algu li a pegat per dir que el nostre nom oficial es el de l'"imperio", quan en realitat la Pilota no esta reconeguda en ningun paper oficial espanyol, i ni molt menys internacional. I es que els espanyols som aixi, ens agrada crear odis superflus al voltant del nostre estat per a despres acusar als demes de separatistes. El conflicte que actualment es viu a Espanya al voltant de les seleccions autonomiques/nacionals tambe ens ha afectat i, sembla que tot, al menys en el nostre cas, es queda en una questio de noms que supera el ridicul mes espantos.

Per cert, al portal d'internet Valencianisme.com, des dels seus forums, s'esta portant a terme una campanya reivindicativa per a recuperar el nom de seleccio valenciana mitjançant l'enviament masiu de correus a la Federacio.

1 Comments:

At 7:08 p. m., Anonymous Anònim said...

Jo hem vaig indignar moltíssim a l'escoltar l'himne valencià en el partit contra França,l'únic que hem va agradar va ser un home que deia,POSEU L'HIMNE VALENCIÀ!!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home