diumenge, de juliol 09, 2006

Fredi versus Tagarí


Alfredo Hernando "Fredi" i Vicent Gisbert "Tagarí", en l'actualitat acaparen i lideren el món de l'informació de la Pilota Valenciana al ciberespai. El primer gestiona, o millor dit la seua empresa, la pàgina web pionera en aquest esport, l'anomenat Portal de la Pilota Valenciana, que és la representant del sector oficialista a la vegada que serveix com a plataforma per a promocionar i donar propaganda a les principals cites esportives. En canvi, Tagarí a obert un espai a internet totalment trencador i autosuficient, donant puntual informació tant de campionats oficials com d'altres que el portal de Fredi no abarca. La web de Tagarí, "Pilota Valenciana, el nostre esport nacional", representa el sector crític en la Pilota Valenciana.

Fredi és el copropietari de diverses empreses privades dedicades al nostre esport i que s'ha servit d'una plana a internet per a fer propaganda i informar de les activitats que promou. És sonat que la web la dirigeix un o varis periodistes llogats per l'empresari ex-jugador i que no han digerit massa bé les crítiques que sobint des de diversos fronts s'han vessat sobre l'espai que en teoria deuria representar a tota la Pilota. Com és d'esperar en aquesta web, no llegirem articles amb crítiques (encara que siguen xicotetes) sinò que és fan cròniques i anuncis de partides i es presenten taules classificatòries i de resultats dels principals campionats i trofeus. Es deuria de reconeixer que fan una important tasca però també que arrosseguen mancances molt greus que des d'altres webs (ben pòques) s'intenten solventar amb grans desavantatges comparatius.

Vicent Gisbert, conegut com a Tagarí, treballa amb força per la Pilota des d'una posició bastant desfavorable. És d'agraïr la seua feïna desinteressada i la seua constància i esforç. Però el seu conegut esperit crític, que tot n'hi ha que dir-ho, és fruit per la seua estima al nostre esport, ha vingut a companyades de contracrítiques que ficaven el dubte la seua honorabilitat. Tagarí també té obert un blog semblanta a este, Parlem de Pilota Valenciana, on opina i parla del mateix que jo estic fent ara. Doncs en l'última entrada, Tagarí parla de la situació que la Pilota, segons ell, viurà este estiu arran de l'aparició de ValNet (de la qual Fredi és copropietari) ja que dificultarà la presència dels professionals en les partides d'exibició que als pobles s'anuncien per a cel·lebrar les festes locals i deslluirà així molt aquestes partides, que també cal recordar que són les que més públic acull (tant aficionats habituals com de no habituals). Tagarí deixà la seua valoració per al final de l'estiu, una vegada passades totes aquestes partides però deixa en molt mal lloc a aquells jugadors no professionals que, en teoria, deuràn suplir a les estrelles a les festes dels pobles. És innegable que els professionals li donen molt de llustre a les partides de fires però no podem desmereixer a tots aquells pilotaris que donen espectacle i arrosseguen a tants veïns en els seus encontres del Corte Inglés o de la Lliga a Llargues. Formacions com les d'El Campello (l'Alacantí), Godelleta (la Foia de Bunyol), Beniparrell (l'Horta Sud), Massalfassar (l'Horta Nord), etc. mereixen pasetjar els seus triomfs per tot el País.

1 Comments:

At 10:05 a. m., Blogger Tagarinet said...

Tens raó en defensar als capdavanters de les modalitats de pilota al carrer, cosa que també faig jo, però això no ho entenen els Ajuntaments i Comisions de Festes encarregats de confeccionar un cartell i per exemple, l'any passat, León per 300 € tenia més partides que David per 180 € i per a mi, David de Petrer és el número 1 en el carrer i a Llargues, a Palma, a Perxa i fins i tot a Galotxa (deixe de banda el Raspall perquè no l'he vist jugar).
Salutacions.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home