dimecres, de juny 21, 2006

Mundial suspés

Està setmana hem assistit al que sembla ser l'últim capitol del "Culebró Mundial de Colombia". El president de la Confedera Internacional de Joc de Pilota (CIJB en les seues inicials en francés), En Jose Luís López, anuncià ahir que el VI Mundial de Pilota a mà, que en un primer moment es degué haber celebrat més de novembre de l'any passat i que en tot este temps a cambiat fins a 2 vegades de data, queda finalment suspés per la "falta de garanties" de seguretat per als participants que reiteradament s'havia sol·licitat la CIJB. Coldeportes (màxim organisme de l'esport colombià) no ha donat cap resposta a les demandes de l'organisme internacional i aquest s'ha decidit per prendre aquesta dr'astica mesura i han anunciat que la pròxima competició internacional de pilota a mà serà l'Europeu de l'any que bé a Bèlgica.
El Mundial ha passat per un autèntic calvari abans de morir ahir. Les seleccions nacionals amb més renom de la CIJB (la valenciana i l'holandesa) anunciaren que no participarien ja que no estava garantida la seguretat dels seus components perquè la regió de Pasto és bastant inestable políticament (les guerrilles són abundants per ací), encara que finalment no és van acomplir les amenaces per les promeses/pressions confederals.
A poc de temps per a la celebració del campionat, Pastó és veu sacsetjada per l'erupció d'un dels volcans que a la regió sorpren periòdicament i que obligà a l'organització a tornar a aplaçar definitivament la celebració del Mundial per al pròxim més d'octubre però el final, com no podia ser menys, també s'ha trastocat en el calendari, però aquesta vegada s'ha avançat desgraciadament.
La CIJB ha quedat greument ferit després del succés i a tornat a fer palés que l'esport de la pilota no solament és precari dins de les nostre fronteres (les valencianes, dic), sinò que a nivell internacional encara es troba pitjor. Açò deuria fer reflexionar a J.L. Lopez, principal impulsor (economicament i social) de si no seria millor consolidar la pilota cadascú en sa casa i després deixar en segon lloc aquest tipus de competicions. No es deu obviar que, encara que l'aposta de Colombia ha estat un fracàs estrepitós, la iniciativa anava en totes les bones intencions del món encara que un poc massa arriscada, ja que es tractava de reunir a quantitats de gents vingudes d'arreu (amb les carteres plenes) a una regió deprimida dins d'un país d'aquells "subdesenvolupats" i que segurament significaria una gran oportunitat per a aquelles persones.