dimarts, de juny 06, 2006

La final en directe

L'Individual 2006, en la seua 21 edició, podria definir-se com el de les rècords i el de les sorpreses. Dels rècords perquè si Àlvaro guanya el diumenge que bé serà el primer jugador de l'història de la Pilota amb 7 campionats individuals i dos frisos grecs al seu poder, i el de les sorpreses per la decisió, primer de ValNet, de disputar la final en la canxa de Sagunt (Camp de Morvedre) i, segón de Radiotelevisió Valenciana d'oferir a tots els (toca-collons) aficionats la final en rigurós directe, i no "en viu" com solen dir en les avituals transmissions de les "becaetes" dominicals.

Anem a pams. Sobre la primera sorpresa, la resurrecció del Trinquet de Sagunt que des dels temps del Genovés (Paco Cabanes) restava tancat i criant herves. Aquesta decisió, sembla que ha agradat a tothom, no tant als aficionats de Miguel per allò dels quilòmetres que els de Petrer farán per vore al seu veí enfrontar-se al surdo de Faura (a escasos 7 km de Sagunt).
La segona sorpresa, la que més repercusió tindrà en la pilota en general, serà que, després de molts llargs anys i de intenses demandes des de distints sectors dels aficionats, la televisió pública dels valencians, per fi, tornarà a transmitir una partida de l'esport nacional dels valencians en rigurós directe, i això és d'agrair. Però la pregunta que tots ens fem és, cuntinuarà Punt2 donant pilota en directe promocionant així l'esport més valencià i internacional? O simplement és un cop d'efecte per callar la boca als crítics que pels trinquets i pels fòrums amenacen en fer pressió?

Personalment, crec que la Federació, l'empresa i RTVV deurien sentar-se al voltant d'una taula per a dignificar la Pilota a la tele. Podrien seguir el model del futbol on cada setmana Canal9 ofereix el partit de la jornada (els dissabtes) però adaptant-ho al nostre esport. Un dia a la setmana, la tele ofereix una partida en directe des de qualsevol trinquet o carrer de la nostra geografia, això sí, sense trencar la tradició de que cada trinquet ofereix la partida de la setmana un dia fix (per exemple a Pelayo és els dijous i dissabtes, o Massamagrell els dimarts).

Bé, recordeu que el diumenge a les 12:30 h, la final de l'Individual per Punt2 en directe. Allí ens vorem tots. Espere que Paco Nadal no duga el micro perquè és capaç d'entrevistar a Miguelin quan esta ferint.

Salut i força!