dimarts, de juliol 04, 2006

Bona Pilota a l'estiu

L'estiu, en la Pilota Valenciana, ve marcat amb la conclusió de l'Individual d'Escala i Corda i de la Lliga de Raspall per equips, últims campionats oficials per als jugadors professionals. A partir d'ara els campionats, trofeus, partides de festes i altres competicions menors de les modalitats, podriem dir, no professionals com la Galotxa, el Frontó, les Llargues, la Palma, la Perxa etc. seràn els protagonistes de l'actualitat del nostre esport.
L'Escala i Corda, la reina de les modalitats, cedeix el protagonisme a estos jugadors que durant tot l'any participen a campionats com El Corte Inglés, l'Interpobles de Galotxa, l'Autonòmic de Raspall, l'Autonòmic de Frontó per Parelles, la Lliga a Llargues i a Palma, la Lliga a Perxa, etc. i que arriba l'època de les vacances i no volen deixar de jugar als carrers, places i triquets l'esport que més els enganxa. Encara que enguany, la nova empresa ValNet ha anunciat que no deixarà de organitzar petites competicions d'Escala i Corda arreu dels trinquets valencians com el Trofeu Salvador Sagols de Vila-Real (La Plana Baixa) que ahir va concloure.



Com tots els estius, a Moncofa (La Plana Baixa) s'anuncia el Trofeu Frontó Valencià per Parelles que enguany compleix 5 edicions. L'any passat, vaig tindre el gust d'acostar-me un parell de vegades al Frontó de Palafangues de Moncofa per a gaudir de les partides que allí es disputaren. Aquest frontó, al mig de la marjal, és un lloc molt agradable per a prendre la fresca a les vesprades i nits de l'estiu a la vegada que es disfruta de les partides oferides pels millors jugadors del moment, tant en la modalitat del Frontó (Lemay, Puchol, Zacarias, Salva, Jose de Moixent, Pasqual II, Paquito, etc.) com d'altres (Àlvaro, Genovés II, Núñez, Mezquita, etc.). Solament una pega trobí, el rebot d'aquesta instal·lació esportiva és massa llarg per a la pràctica del Frontó dins de la varietat valenciana i per això es muntà una falsa muralla de fusta que deixava mortes les pilotas i deslluïa el rebot, però per la resta cal felicitar al Club de Pilota de Moncofa i tots els que ho fan possible a la vegada que animar-los a continuar en la seua tasca de dignificar esta modalitat.