dilluns, de setembre 04, 2006

La campanya i la resposta


Aquest ha estat l'escrit que molts valencianistes han enviat a la Federacio per a donar a coneixer el seu malestar pel fet de nomenar la nostra seleccio amb el nom d'Espanya:
Benvolguts/des senyors/es de la Federacio i benbolguts/des responsables del Portal de la Pilota Valenciana, els comunique la meua desagradable sorpresa davant el programa anunciat per celebrar el Dia de la Pilota Valenciana el proxim 17 de de setembre. el motiu de la meua sorpresa ha sigut comprovar el rebuig que des de la Federacio de Pilota Valenciana hi ha cap al terme Seleccio Valenciana. Al partit que es entre les seleccions valenciana i francesa figura el nom de Seleccio Espanyola per tal de referir-se al nostre combinat esportiu. Trobe del tot desafortunat este fet i mostre el meu rebuig a que els valencians no sigam representants pel nostre gentilici ja que la llengua emprada per quasi la totalitat dels esportistes es el valencia i la procedencia dels mateixos son les diverses poblacions de la nostra geografia. Oficialment seria seleccio estatal si hi jugaren els bascos, o algun altre poble de l'estat, amb nosaltres pero soc coneixedor de que la Seleccio es valenciana perque el joc porta el nostre nom historicament i son valencians els unics que la integren. Espere es corregisca la politica , d'ara endavant, d'amagar el nom de la comunitat humana que practica i la Seleccio Valenciana esdevinga aixi per a les valencianes i els valencians , internacionalment i a casa nostra. Moltes gracies.


La resposta ha estat ben clara per part de la Federacio:
Benvolgut .............. , soc Josep, treballador de la Federacio de Pilota Valenciana.
Malauradament, les questions politiques no corresponen a esta federacio, per la nostra part no hi ha cap rebuig al terme Seleccio Valenciana, de fet, es el que la majoria sentim com a propi, pero no ens queda mes remei que, de moment, seguir amb el terme Espanyola, ja que la nostra federacio te ambit estatal, i des de el ministeri ens han deixat d'esta manera les coses.
Gracies per preocupar-te i tranquil, que s'esta treballant (des de l'any 1986) en este tema. Gracies de nou i esperem comptar amb la teua presencia el proxim diumenge 17 en la Plaça de l'Ajuntament de Valencia.