dimecres, de març 01, 2006

Retransmissions de Pilota valenciana.

Volguera fer una crítica a la Televisió Valenciana (RTVV) per tractar de la manera que tracta al nostre esport. Encara que mirat la manera en que aquesta anomenada televisió autónoma tracta altres qüestions de la nostra cultura (llengua) tampoc m'estranya. Es vergonyós com la Pilota valenciana està relegada al segon canal (Punt 2), és l'únic esport on les retransmissions són en diferit i no existeix cap programa d'actualitat. Trist, molt trist la forma en que la TV de tots els valencians desprècia el nostre esport nacional (autòcton com els agrada dir a ells).

Pel que fa a les retransmissions, cal dir que són de cualitat prou baixa, no pels professionals que es fiquen davant el micro a radiar les partides, que particularment em sembla que s'ho curren bastant. El que actualment ho fa, Joan Tur, no ho fa gens malament i amés va salvar els nostres oïts de la veu de l'anterior (no sé el nom ni vull recordar-lo). Particularment pense que el millor que ha passat per aquestos microfons ha estat el Vicent Taballo (que en pau descanse) que li donava molta emoció (qui no recorda aquell ¡¡¡¡fabulos!!!!). També cal dir que els que acompanyen en els comentaris a Joan Tur, amb alguna excepció) també s'ho curren prou, com Fredi amb els seus comentaris tècnics, o Salvaoret amb les seues frases fetes del ric argot de la pilota, encara que tire a faltar que els tres comentaristes es junten per radiar les partides (totes).

La meua crítica es dirigeix principalment als directius de la TVV, ja que no li donen la importancia que es mereix la nostra Pilota valenciana. Com ja he dit abans, que una partida es retransmeta en diferit la desprestígia. Tampoc m'agrada les poques anotacions tècniques que ens ofereixen. Si veus un partit de futbol o bàsquet no paren d'apareixer en pantalla dades com la posessió del baló, les cistelles encertades, els fores de joc, les faltes comeses, etc. en canvi en la pilota qué, res de res. Aquestes estadístiques li donen serietat al joc i l'apropen a l'espectador que pot traure les seues conclusions sobre la partida de pilota que està veient.

He de dir que jo no soc un especialista en tècniques audiovisuals, però segur coincidireu amb mi en dir que els planos que les cameres ens ofereixen son tan reduits que de vegades no saps si el jugador està al dau o al rest, si busca careta o busca muralla. Deurien fer planos més amples o on es poguera contemplar sense dificultats la situació de cada joc.

En definitiva, desitge que els dirigents de TVV es gasten els xavos i invertisquen en aquest esport tant nostre perquè si la gent no el veu, al final el perdrem per sempre.

1 Comments:

At 1:46 a. m., Blogger Ferrer said...

Si, tens rao.

No sols retransmeten en diferit les partides de la competicio nacional sino inclus els partits del mundial. Es acollonant.

Pero no nomes aixo.
La pilota valenciana es un gran desconegut, deuria explicar-se de forma mes o manco pedagogica, les regles, etc.

En les tertulies deportives del Radio 9 parlen hores i hores i hores de futbol, en ocasions de chorrades (que si Aimar lesionat, que si fulano juga millor per l' esquerra que pel centro, etc) i s' obliden totalment d' atres deports.

Es parla poquisim de clubs com Pamesa Valencia o Plages de Castello, a pesar de ser clubs importants que han conquistat tituls.

I de la pilota, no diuen mai res. Tot es futbol, futbol i mes futbol. I mai diuen res de pilota.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/ http://valencianots.blogspot.com/

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home